En mustig god soppa med currysmak, kycklingbitar och purjolök som ger riktig-mat-känsla. Kom ihåg att låta soppan vila en stund innan du äter den, så att kycklingbitarna blir mjuka.
Tillredning
Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka inte med varmt vatten (övertryck). Ät inom 10 minuter. Varm soppa – skaka utan galler, värm i mikrovågsugn till max 60°C. Låt soppan dra ett par minuter innan du äter den, så att grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den.
Ingredienser
Skummjölkspulver, mjölkprotein, maltodextrin, arom (innehållande laktos, selleri, ägg, smakförstärkare E 621, E 627 och E 631), mineraler (natriumklorid, trikalciumfosfat, magnesiumcitrat, kaliumklorid, kaliumfosfat, magnesiumfosfat, järn(III)difosfat, natriummolybdat, zinksulfat, kromklorid, kaliumjodid, natriumselenit, mangansulfat, kopparsulfat) och vitaminer (askorbinsyra, dl-alfa-tokoferylacetat, nikotinamid, d-biotin, retinylacetat, kalcium-d-pantotenat, cyanokobalamin, folsyra, pyridoxinhydroklorid, kolekalciferol, tiaminmononitrat, riboflavin, fyllokinon), emulgeringsmedel sojalecitin, vegetabilisk olja (raps), kycklingbitar (vitt hönskött, salt, antioxidationsmedel E 304, E 307, E 322 och E 330), stabiliseringsmedel xanthangummi och karragenan, purjolök, färgämne betakaroten
Näringsinnehåll Slanka Kycklingsoppa
|
per 100g |
per portion (=45 g) |
per dygnsdos (=135 g) |
Energi kcal/kJ |
370/1550 |
170/700 |
500/2100 |
Protein g |
37 |
17 |
50 |
Kolhydrat g |
37 |
17 |
50 |
varav sockerarter g |
26 |
12 |
35 |
Fett g |
8,5 |
4 |
12 |
varav mättat g |
1,5 |
0,5 |
2 |
varav linolsyra g |
2,2 |
1 |
3 |
Fiber g |
1 |
0,5 |
1,5 |
Vitamin A mg |
0,8 |
0,4 |
1,1 |
Vitamin D μg |
4 |
1,8 |
5,4 |
Vitamin E mg |
8 |
3,6 |
11 |
Vitamin K μg |
52 |
23 |
70 |
Tiamin mg |
1,3 |
0,6 |
1,8 |
Riboflavin mg |
2 |
0,9 |
2,6 |
Niacin mg |
13,8 |
6,2 |
18,6 |
Vitamin B6 mg |
1,7 |
0,8 |
2,3 |
Vitamin B12 μg |
3,3 |
1,5 |
4,5 |
Folacin μg |
170 |
76 |
230 |
Biotin μg |
90 |
40 |
120 |
Pantotensyra mg |
3 |
1,3 |
4 |
Vitamin C mg |
50 |
23 |
68 |
Natrium (Na) g |
1,5 |
0,7 |
2 |
Kalium (K) g |
1,6 |
0,7 |
2,2 |
Kalcium (Ca) g |
0,9 |
0,4 |
1,2 |
Klorid (Cl) g |
1,4 |
0,6 |
1,9 |
Fosfor (P) mg |
820 |
370 |
1110 |
Magnesium (Mg) mg |
310 |
140 |
420 |
Järn (Fe) mg |
12 |
5,5 |
16 |
Zink (Zn) mg |
11 |
4,8 |
15 |
Koppar (Cu) mg |
1,4 |
0,7 |
2 |
Jod (I) μg |
120 |
55 |
170 |
Mangan (Mn) mg |
1,8 |
0,8 |
2,5 |
Krom (Cr) μg |
37 |
17 |
50 |
Selen (Se) μg |
41 |
18 |
55 |
Molybden (Mo) μg |
110 |
49 |
150 |